cena fasadeerskih del

Pri izbiri fasaderstva za izdelavo fasade in izolacijo hiše cena igra pomembno vlogo. Večina naročnikov fasaderskih storitev sicer na prvo mesto postavlja kakovost fasade. To je logično na nek način, saj je fasada hiše, v kollikor je pravilno in kakovostno narejena, doživljenjska. Drugi faktor, ki vsaj pri večini naročnikov igra pomembno vlogo pa je cena. Redki lastniki objektov sicer iščejo najcenejšega fasaderja, zakaj? Ker je bolj varno plačati malenkost več – razlike v ceni fasaderstev niso velike – in biti siguren, kot pa zaradi nekaj evrov prevzeti tvaganje, ki ga predstavlja fasaderstvo z nizko ceno.

Poglejte si primer cenika fasaderskih del, kaj zajema cena fasade, koliko stanejo različne vrste stiropora za fasado (katere so vrste stiropora za fasado) in koliko znaša cena fasade, v kolikor se računa samo delo, brez materiala.

Fasaderska dela cenik

Cenik fasaderskih del upošteva možnost izbire različnih izolacijskih materialov, različnih debelin. Cena je vezana na kvadratni meter. Posebnosti ali dodatne zahteve oz. storitve, ki bi bile potrebne zaradi stanja ali narave objekta, niso vštete.

Debelina izolacije Stiropor EPS-F, Silber Reflex , toplotna prevodnost 0,031 W/mK
10 cm od 34 eur/m2
13,5 cm (Eko sklad) od 36 eur/m2
20 cm od 42 eur/m2

Stiropor EPS-F grafit, Fragmat ali JUB toplotna prevodnost 0,032 W/m

Debelina izolacije Stiropor EPS-F grafit, Fragmat ali JUB, toplotna prevodnost 0,032 W/mK
10 cm od 33 eur/m2
13 cm (Ekosklad) od 35 eur/m2
20 cm od 40 eur/m2

Stiropor EPS-F belitoplotna prevodnost 0,039 W/mK

Debelina izolacije Stiropor EPS-F beli, toplotna prevodnost 0,039 W/mK
10 cm od 32 eur/m2
18 cm (Ekosklad) od 35 eur/m2
20 cm od 36 eur/m2

Kaj zajema cena fasade?

Cena fasade zajema dobavo in montažo fasadnega materiala (izolacija, mrežica, lepilo, zaključni sloj) z vsemi pritrdili in vogelniki. Prav tako je v ceni fasade zajet tudi odvoz odpadnega materiala, postavitev odra in ostale storitve povezane z izdelavo fasade. Za točno ceno fasaderskih del se obrnite na ponudnike, ki vam bodo pripravili točno ponudbo na podlagi izmer in ogleda objekta.

Grafitni stiropor za fasade cena

Grafitni stiropor za fasade je stvar preteklosti. Nekaj časa je bi pri nas sicer zelo priljubljen, a ima svoje slabosti (topnost na soncu), zato se umika iz prodaje, nadomešča pa ga Sylber Reflex.

Cena fasade samo delo

V kolikor iščete fasaderska podjetja, ki bi opravila samo delo, material pa že imate, bo cena dela nižja približno za 30 – 40 % kot v primeru, če bi vzeli fasado skupaj z materialom.

Poceni fasada – ali se splača

Fasada hiše stoji od 20 do 50 let. To pomeni, da posameznik kot lastnik objekta fasado dela enkrat v življenju. Razlika med poceni fasado in normalno kakovostno lepo fasado ni velika. Znaša zgolj nekaj tisoč evrov, zato vsekakor ni smiselno varčevati oz. izbirati cenejših ponudnikov, če ti ne morejo zagotoviti dobre kakovosti.