FASADE

Kako izolacija fasade vpliva na prezračevanje hiše

Fasada sicer ni direktno povezana s prezračevanjem hiše, a vendar vpliva na to, kakšne so potrebe po prezračevanju. Debelejša izolacija pomeni manj toplotnih izgub a hišo tudi bolj zapre.

Občutek dobrega počutja, ki prav tako prihrani energijo!

Stavbe so med največjimi porabniki energije. Slabo izolirane fasade ali fasade brez izolacije so odgovorne za do 40% izgube energije.

Lepo in toplo pozimi, prijetno hladno poleti …

V dobro izolirani hiši  obstaja zdravo in uravnoteženo podnebje skozi celo leto. V hladnem vremenu se temperatura notranjosti neizoliranih zunanjih sten bistveno zniža: ne samo občutek “prepiha”, temveč tudi nevarnost nastanka plesni. Ta učinek lahko preprečimo s toplotno izolacijo, kar pomeni, da lahko uživate v prijetnem občutku in zdravi klimi v prostoru skozi celo leto.

NISO VSE IZOLACIJE FASADE USTVARJENE ENAKO …

Izolacija z EPS

POLISTIREN

→ Polistiren (EPS) se danes uporablja v več kot 70% vseh izolacijskih aplikacij. Izolacijski material je enostaven za uporabo; sistemi so požarno odporni.
Temni premazi barve se ne smejo nanašati na EPS. Rezervacije v zvezi s tem izdelkom so pretežno okoljske.

Izolacija z mineralno volno KEIM

MINERALNA VOLNA

→ Izolacijske plošče iz mineralne volne izdelujemo predvsem iz naravnih kamnin in zato niso vnetljive. Na sisteme z ploščami iz mineralne volne ali ploščami iz kamene mineralne volne je mogoče uporabiti tudi temnejše barve. Na področju mineralne volne KEIM AquaRoyal-MW stoji za maksimalno uravnavanje vlage, ki zmanjšuje alge in plesni.

Mineralna pena KEIM Xpor System

MINERALNA PENA

→ Izolacijske plošče iz mineralne pene predstavljajo popolnoma mineralni in ekološki tip gradnje. Sistem KEIM X-Por je certificiran z naravnim pečatom za okolje. Izolacijski učinek plošč iz mineralne pene je nekoliko manjši od prejšnjega, vendar poleti zagotavlja odlično toplotno izolacijo, ni vnetljiv, ustreza naravnemu okolju in zagotavlja prijetno klimo v notranjosti.

Več o Cena fasade

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja